Bývalí zaměstnanci provozoven v reportáži prozradili, že bylo běžnou praxí lepit na maso nové etikety, jimiž se falšovalo datum spotřeby. O podobných metodách vypovídal i soukromý chat vedoucích poboček, informovala televize DRTV.
K TÉMATU: Tragický pád u sopky Rinjani. Turistka se zřítila do rokle, našli ji mrtvou 600 metrů hluboko
O prodlužování trvanlivosti kuřecího masa promluvilo mnoho lidí, kteří dříve ve franšíze pracovali. Tamní veterinární správa toto podezření po sérii kontrol potvrdila. Metoda je přitom v rozporu s vnitřními směrnicemi KFC.
Odborník na výživu Tine Hald poznamenal, že nejde o ojedinělou metodu mezi provozovateli. „Je to standardní postup, pokud se maso nestihne zpracovat,“ uvedl profesor na Dánské technické univerzitě.
Společnost uzavřela všechny pobočky
Za síť franšízy je v Dánsku zodpovědná společnost Isken ApS, která již na začátku června reagovala, že takové praktiky nejsou v souladu s uzavřenými smlouvami.
Proto přijala řadu opatření. Vyzvala k odvolání zástupců, kteří vedou síť provozoven, a dočasně uzavřela všechny pobočky v zemi. Celkem jde o 11 restaurací rychlého občerstvení.
V plánu je i rozsáhlá kontrola naskladněných zásob nebo zevrubné školení ohledně bezpečného nakládání se surovinami.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hokejový skandál na Slovensku. Dlouholetý extraligový hráč měl znásilnit a vydírat chlapce
Zdroj: https://cnn.iprima.cz/v-dansku-zavreli-vsechny-pobocky-kfc-478680