Poctivě i s tajnou ingrediencí. Tradiční řeznictví lákají v jižních Čechách na sekanou i tlačenku

Historie rodinného řeznictví v Soběslavi se začala psát už před padesáti lety. Tradici rodiny Vedralů udržuje nová generace. „Byla tady jatka, kde to zabili, pak pro to otec musel s koňmi, poté už měl menší náklaďák,“ popsala pro CNN Prima NEWS matka majitele řeznictví Božena Vedralová.

ČTĚTE TAKÉ: Statisíce vajec musí pryč z českého trhu, mohou být závadná. Nejezte je, varují veterináři

Za tu dobu sice stroje práci ulehčily, kvalita výrobků se ale udržuje stále stejná. „Je to dělané poctivě, má to vše, co to mívalo – to je celé kouzlo,“ okomentovala pro CNN Prima NEWS spolumajitelka Monika Vedralová. Dodala, že manžel používá vlastní koření.

„Jejich šunka má přes 90 procent masa, je široko daleko nejlepší. Pak chodím také pro tlačenku,“ svěřila se zákaznice řeznictví. „Vždy dostanu panenku, chodím sem skoro každý den, je to tu dobré,“ souhlasil další ze zákazníků. V řeznictví vyrobí rodina Vedralů každý týden zhruba sto kilogramů klobás a salámů.

V Českých Budějovicích je populární sekaná

Podobné je to v řeznictví v Českých Budějovicích. V roce 1999 si podnik otevřel Josef Koutský se svým otcem, dnes mu vládne s pomocí bratra Miroslava. „Předtím měl táta gril v Havlíčkově kolonii, kde jsem se vyučil. Jak pracovat s masem mě naučil hlavně on,“ popsal pro CNN Prima NEWS majitel Josef Koutský.

Zákazníky sem láká především čerstvé maso a uzeniny, ale i oblíbená sekaná a tlačenka. Josef pro své zákazníky připravuje každý pátek maso na gril. Svou specialitu, domácí tatarák, si ale lidé musí objednat předem.

Bratři rozšířili nabídku o malý bufet. Proslulé polévky a domácí speciality sem některé zákazníky lákají dokonce každý den. „Je to domácí kuchyně. Koprovka? Vynikající. Dršťková? Vynikající,“ chválil jeden ze zákazníků. „Je to nejlepší sekaná v okolí, je to takový můj každodenní rituál,“ dodal další.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Škvarků bychom prodali o metrák víc, říká řezník. Tradiční uzenářství ve Zlínském kraji táhnou

Zdroj: https://cnn.iprima.cz/tradicni-reznictvi-v-jihoceskem-kraji-lakaji-na-vlastni-smesi-koreni-u-lide-jsou-popularni-478824

Více od autora

Štefelo, ještě skáčeš! Kterak český výškař došel od zevlování pro osobní rekord

Tropická noc. Na devíti měřicích stanicích nebylo pod 20 stupňů, mírně přes 30 bude v neděli přes den


SOC

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.
  • Žádné štítky